Club Brugge wil nu ook de virtuele wereld veroveren en stapt in eSports

Club Brugge wil nu ook de virtuele wereld veroveren en stapt in eSports

14-01-2019 19:00 Laatste update: 19:19
3

Club Brugge wil in 2019 niet alleen schitteren op het voetbalveld, maar ook in de virtuele wereld. Blauw-Zwart stapt in de wereld van eSports. Dat liet Club Brugge maandag weten.

'In samenwerking met Bundled, het eSports-merk dat ook onder andere Ajax, Wolverhampton en Feyenoord ondersteunt, wil Club zich zowel nationaal als internationaal tonen in de eSports-wereld', klinkt het ambitieus bij Club Brugge.

De komende tijd wil Club Brugge zich gaan onderscheiden met het spelletje FIFA. In andere landen is dit niet vreemd. Heel wat topclubs hebben eigen spelers in de rangen. In Nederland is er zelfs een heuse E-Divisie. Nu slaat Club Brugge ook die weg in. Ook andere eersteklassers speur(d)en naar FIFA-talent. Binnenkort komt er ook in ons land een ePro League.

'Club wil ambitieus meedingen met eigen eSporters die voor Blauw-Zwart uitkomen in een professioneel begeleid kader. Daarnaast brengt Blauw-Zwart ook online en offline toernooien naar de Clubfans en koppelt het zijn aanwezigheid in FIFA met kwalitatieve content op de verschillende sociale media. Heel wat voor gamende Clubfans om naar uit te kijken!', stelt Club Brugge nog.

Lees ook: Pozuelo versus Vanaken: de ultieme vergelijking van de Gouden Schoen-favorieten