Kompany onthult opmerkelijk WK-verhaal: ‘Doelpunt tegen Brazilië door slaappil’

Kompany onthult opmerkelijk WK-verhaal: ‘Doelpunt tegen Brazilië door slaappil’

28-12-2018 12:30
4

De 2-1 gewonnen kwartfinale van de Rode Duivels tegen de Braziliaanse nationale ploeg staat in de geschiedenisboeken geschreven. Vincent Kompany kopte de 1-0 via Fernandinho binnen. Er schuilt echter een opvallend verhaal achter die goal.

Tegenover de RTBF blikt de verdediger terug op het doelpunt. “Toen ik na die corner de bal raakte, wist ik niet dat Fernandinho het leer nog in eigen doel had gedevieerd. Ik dacht dus echt dat ik gescoord had tegen Brazilië op het WK”, wordt Kompany geciteerd door Het Laatste Nieuws.

De 1-0 kwam na een hoekschop en Kompany onthult een opmerkelijk verhaal over dat doelpunt. “Daags voor de wedstrijd was er lawaai in het hotel. Ik geraakte niet in slaap en besloot een slaappil te nemen. Maar ik vergat mijn wekker te zetten. Daardoor had ik me overslapen en miste ik de eerste meeting, waar de stilstaande fases werden besproken. Achteraf verontschuldigde ik mij meteen bij de coach en de groep.”

“Ik ken uiteraard het zwakke punt van dat systeem”, gaat Kompany verder. “Als je naar de beelden kijkt, dan zie je hoe ik tussen de twee lijnen liep - en er was niemand in de eerste zone. Had ik die slaappil niet genomen en niet met Henry had gesproken, was dat doelpunt er nooit gekomen. ‘C’est un truc de fou.’”