Vanhaezebrouck ziet toptransfer op niveau komen: Hij komt van ver terug

Vanhaezebrouck ziet toptransfer op niveau komen: "Hij komt van ver terug"

19-10-2018 18:53
4

RSC Anderlecht kon twee weken geleden de crisis bezweren met een 1-2 overwinning op het veld van Zulte Waregem. Hein Vanhaezebrouck hoopt de goede lijn door te trekken tegen Cercle Brugge.

Dat zal wel moeten gebeuren zonder Ryota Morioka. "Hij sukkelt nog met zijn knie. Waarschijnlijk niets ernstigs, maar het hindert hem om vol te kunnen doorgaan", vertelde Vanhaezebrouck volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. "Er zijn nog een aantal onzekerheden maar dat zullen we morgen pas kunnen zien op de laatste training."

Over Sven Kums had Vanhaezebrouck beter nieuws te melden. "Ik had de voorbije week slechts een halve groep door interlandverplichtingen, vandaag waren we pas compleet op training. Dat Kums er eindelijk lijkt door te komen? Hij niet alleen."

"En je moet ook niet vergeten dat hij van ver terug komt: door zijn blessure speelde hij lange tijd met hinder aan de heup en het heeft een tijd geduurd dat hij over zijn fysieke mogelijkheden weer kon beschikken. Toen hij niet fit was, mocht je hem eigenlijk niet beoordelen", besloot Vanhaezebrouck.

Lees ook: Vanhaezebrouck doet oproep aan collega's: "Ik hoop dat alle trainers dat doen"