Burnley moet gaan vrezen: De Bruyne is eindelijk terug fit

Burnley moet gaan vrezen: De Bruyne is eindelijk terug fit

19-10-2018 15:28
2

Kevin De Bruyne is volledig hersteld van zijn knieblessure. Dat bevestigde coach Pep Guardiola vrijdag tijdens de persconferentie. 

''Ja, hij is klaar om te spelen'', deelde de Spanjaard mee aan de pers. Guardiola wilde nog niet verklappen of De Bruyne zaterdag ook direct start tegen Burnley. ''Ik weet echter niet of hij zal starten en weet ook niet of hij 90 minuten kan spelen'', bleef de succescoach op de vlakte.

Guardiola is in ieder geval zeer blij dat hij na twee maanden weer kan beschikken over de Rode Duivel. ''Hij heeft de afgelopen twee weken goed getraind en hij is zo’n belangrijke speler voor ons. Wanneer zo’n speler out is, vind ik het altijd leuk als ze terugkomen. We zullen sterker zijn.''

De Bruyne kwam door de kwetsuur aan zijn ligamenten dit seizoen pas één match in actie. Op de eerste speeldag van de Premier League viel onze landgenoot een half uur voor tijd in tegen Arsenal (0-2 winst). Ondanks de afwezigheid van De Bruyne pakte City 20 punten in de eerste acht duels, waarmee de titelverdediger aan de leiding staat.