Straffe Bayat-onthulling: Hij bedreigt ze fysiek als hij zijn zin niet krijgt

Straffe Bayat-onthulling: "Hij bedreigt ze fysiek als hij zijn zin niet krijgt"

10-10-2018 13:34
3

Terwijl 'Operatie Propere Handen' op volle toeren draait, stromen de reacties uit de voetbalwereld binnen. Peter Vandenbempt doet daarbij een verrassende onthulling over Mogi Bayat, de spilfiguur in deze hele zaak.

"Het gejuich in het Belgisch voetbal is oorverdovend luid. De concurrenten van Bayat zijn blij da hij is opgepakt", opent de radioman bij VRT. "Hij helpt clubs af van spelers waar ze af van willen geraken. Het is iemand die zich ook altijd tussen de transfers mengt, tot grote onvrede van concurrenten."

Bovendien blijkt de Belgisch machtigste spelersmakelaar geen gemakkelijke jongen. "Hij deinst er echter niet voor terug om mensen zelfs fysiek te bedreigen als hij tijdens onderhandelingen zijn zin niet krijgt. Dat hoor je heel vaak."

Zo deed Bayat enkele straffe zaakjes. "Hij krijgt heel veel zaken geregeld. Hij slaagde er bijvoorbeeld in om Oulare voor 8 miljoen euro te verkopen aan Watford, terwijl die onhandelbaar was geworden bij Club Brugge. Daardoor werkte hij zich toch weer in de gunst van Club", besluit Vandenbempt.