Lokeren gaf foutieve informatie: toch een medewerker verhoord in Hasselt

Lokeren gaf foutieve informatie: toch een medewerker verhoord in Hasselt

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 10:02do 11-10-2018 om 10:02

KSC Lokeren is één van de acht eersteklassers die woensdag speurders over de vloer hebben gekregen in het kader van Operatie 'Propere Handen'. Lokeren zegt niks te verbergen te hebben.

Lokeren kwam woensdagmiddag met een reactie op de feiten. "Deze ochtend zijn enkele mensen van de gerechtelijke politie langs geweest op Daknam. De club verleent elke mogelijke medewerking aan hun onderzoek", zo lieten de Waaslanders weten aan Het Nieuwsblad.

De nummer 14 uit de Jupiler Pro League kreeg al vroeg in de ochtend bezoek. "Rond 8 uur boden een aantal onderzoekers zich aan op Sporting Lokeren. Zij vroegen en kregen toegang tot documenten en dossiers. Er werd niet meegedeeld in welk kader het onderzoek paste. Via de media heeft de club ondertussen vernomen dat het zou gaan om een onderzoek naar verboden geldstromen in het voetbal. Her en der wordt zelfs gewag gemaakt van matchfixing'', klinkt het.

Uiteindelijk bleven de speurders circa drie uur op Daknam. ''Sporting Lokeren stelde zich constructief op en zal dat ook blijven doen indien er nog om medewerking wordt gevraagd. Documenten en dossiers konden en kunnen probleemloos worden ingekeken. Er werd niemand voor ondervraging meegenomen. De spelers en de staf hebben niks van het onderzoek gemerkt en hebben gewoon hun trainingsplan afgewerkt.''

Tot slot meldt Lokeren dat het zich vooralsnog geen zorgen maakt. ''Sporting Lokeren wacht de resultaten van het onderzoek af, maar maakt zich heel sterk dat de club niks te verwijten valt."

Update 11/10, 10.02: De informatie die Lokeren woensdag via een communiqué verstrekte bleek niet helemaal juist. In de persoon van Stefan Vermeulen, rechterhand van voorzitter Roger Lambrecht, werd er toch een medewerker van de club ondervraagd in Hasselt. 

''In het kader van het lopende onderzoek in de voetbalwereld werden aan Stefaan Vermeulen een aantal vragen gesteld die het onderzoek eventueel zouden kunnen vooruithelpen. Geheel in het licht van de politiek van de club heeft hij daar zo goed mogelijk op proberen te antwoorden. Nadien kon hij gewoon naar huis terugkeren'', meldt Lokeren op de eigen webstek.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws