RSC Anderlecht komt met officiële reactie over huiszoekingen naar buiten

RSC Anderlecht komt met officiële reactie over huiszoekingen naar buiten

10-10-2018 13:15
8

Een nieuw schandaal in het Belgische voetbal is een feit. Fraude, matchfixing,… noem maar op, allemaal met Mogi Bayat en Dejan Veljkovic als spilfiguren. Heel wat eersteklassers kregen politie over de vloer.

In totaal kregen maar liefst acht eersteklassers het parket op bezoek. Zij namen in het kader van het onderzoek verschillende documenten en apparatuur in beslag. Het gaat om RSC Anderlecht, Club Brugge, KAA Gent, KRC Genk, Standard Luik, Sporting Lokeren, KV Oostende en KV Kortrijk.

Anderlecht komt nu met een perscommuniqué naar buiten. 'Vandaag heeft de federale politie een huiszoeking verricht bij RSC Anderlecht. De huiszoeking kadert in een onderzoek naar makelaarspraktijken. De club verleent haar volledige medewerking en geeft geen verdere commentaar’' klinkt

Club Brugge reageerde eerder al op onder meer het verhoor van Ivan Leko, die nauwe banden heeft met Veljkovic. Bart Verhaeghe sprak het vertrouwen uit in zijn trainer. De voorzitter van Blauw-Zwart gaf mee dat de club zijn volledige medewerking zal verlenen.

Lees ookLees het integrale persbericht van het parket na huiszoekingen bij Belgische clubs