Verhaeghe en Club Brugge vrezen niet: Club Brugge is zuiver

Verhaeghe en Club Brugge vrezen niet: "Club Brugge is zuiver"

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 12:07wo 10-10-2018 om 12:07

Bij Club Brugge (en andere clubs in België) zijn er momenteel verschillende huiszoekingen aan de gang. Het gaat om fraude en witwassen bij transfers in het voetbalmilieu. Bij Club Brugge vrezen ze niet.

"Het gerecht stond hier vanochtend in Brugge voor de deur", geeft voorzitter Bart Verhaeghe aan tegenover De Tijd. "Met de vraag om mee te werken naar een onderzoek naar twee makelaars, Mogi Bayat en Dejan Veljkovic."

"Natuurlijk werken wij mee. Positief en constructief. De speurders wilden inzage in contracten en facturatie, en die hebben we gegeven. Daaruit zal blijken dat alles zuiver en in orde is", stelt hij de supporters van Club Brugge gerust.

Bayat had als makelaar een hand in de transfers van Anthony Limbombe en Kaveh Rezaei. Veljkovic was betrokken bij de transfers van Karlo Letica, Mats Rits en Ivan Tomecak.

"Maar met die transfers was alles tot in de puntjes in orde. Netjes en marktconform. Ik stel ook vast dat onze trainer Ivan Leko is meegenomen voor verhoor. Wij nemen hem in bescherming, want we zijn zeker dat hem als trainer van Club Brugge niks te verwijten valt", besluit Verhaeghe.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws