Ontgoocheling is groot bij Club Brugge: “Is bijna niet te beschrijven”

Ontgoocheling is groot bij Club Brugge: “Is bijna niet te beschrijven”

Gepubliceerd: woensdag 19 september 2018 om 14:00wo 19-09-2018 om 14:00

Club Brugge ging dinsdagavond nipt onderuit tegen Dortmund (0-1). In het eigen Jan Breydelstadion zorgde een gelukstreffer van Christian Pulisic ervoor dat de Duitsers met de overwinning gingen lopen.

De ontgoocheling was dan ook groot bij Blauw-Zwart. Ook bij Mats Rits. “Het is enorm ontgoochelend, bijna niet te beschrijven. In de eerste helft hebben we goed gespeeld. In balverlies stonden we heel compact, we gaven weinig weg en we hadden nog de beste kansen. In de tweede helft stonden we misschien iets te laag, maar het was zeker niet slecht. We kregen quasi geen kansen tegen en we konden op de counter tegenprikken”, vertelt de middenvelder op de website van Club.

“Dan is het zuur dat we zo verliezen”, gaat Rits verder. “We hadden een goed gevoel en hadden tijdens de rust gezegd om vol voor de drie punten te gaan. We hadden een aantal kansen in de tweede helft maar op zo’n manier een goal tegen krijgen is erg ontgoochelend. Alles sloeg wat tegen op dat moment: Karlo iets te ver uit doel, bal rakelings onder de lat, …”

Nu moet Club Brugge de knop proberen om te schakelen. “Het was een zware fysieke wedstrijd. We kunnen zeggen dat we er stonden. We hebben ons eigen voetbal gespeeld tegen een sterke ploeg en we verdienden minstens een punt. Nu moeten we de knop omschakelen en naar de wedstrijd van zondag kijken”, aldus Rits.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws