Man City heeft De Bruyne niet nodig in monsterzege tegen Depoitre

19-08-2018 17:00
3

Een Manchester City zonder de geblesseerde Kevin De Bruyne heeft makkelijk komaf gemaakt met het Huddersfield van Laurent Depoitre, die overigens 45 minuten meedeed. The Citizens wonnen met maar liefst 6(!)-1 van Huddersfield Town.

De thuisploeg domineerde al van minuut één en zorgde voor heel wat doelgevaar. Dat zorgde er ook voor dat de ploeg van Josep Guardiola bij rust al met een 3-1 voorsprong op het scorebord stond. Sergio Agüero (2x) en Gabriel Jesus zorgden voor de City-doelpunten. Jon Gorenc-Stankovic kon het leed nog wat verzachten voor de bezoekers.

Een uitstekend spelende Agüero kon de score in de tweede helft de score nog wat uitbreiden. Een kwartier voor tijd stond het 5-1 na een treffer van David Silva en een nieuwe treffer van Agüero. Eerder raakte hij nog de paal.

Het ging nog van kwaad naar erger voor de bezoekers. Vijf minuten voor tijd zorgde Kongolo voor de laatste treffer van de middag. Op bijzonder onfortuinlijke wijze verwerkte hij de bal in eigen doel.