Juventus ontsnapt in extra tijd: geen hoofdrol bij debuut voor Ronaldo

18-08-2018 20:05
1

Juventus heeft de eerste wedstrijd in de Serie A met pijn en moeite gewonnen. Op bezoek bij Chievo Verona werd het 2-3.

Alle ogen waren gericht op debutant Cristiano Ronaldo, die er niet in slaagde zijn debuut luister bij te zetten met een doelpunt. Aanvankelijk leek Juventus een makkelijke middag tegemoet te gaan: al in de derde minuut tekende Sami Khedira voor de 0-1 toen de bal per toeval voor zijn voeten kwam in de zestienmeter van Chievo.

De ploeg uit Verona raakte echter niet van de wijs en trok nog voor rust de stand gelijk: Mariusz Stepinski werd helemaal vrijgelaten in het strafschopgebied van Juve en kon eenvoudig de gelijkmaker binnenkoppen. Na rust werd het nog iets erger voor de Oude Dame: Emanuele Giaccherini tekende voor een 2-1 voorsprong voor Chievo.

Daarop moest Juventus op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er een kwartier voor tijd. Lange tijd leek de ploeg uit Turijn genoegen te moeten nemen met een punt, zeker nadat een treffer van Mario Mandzukic werd afgekeurd.  In de derde minuut van de extra tijd tekende Federico Bernardeschi echter toch nog voor de winnende treffer: 2-3.