Courtois gelooft niet in persoonlijke hoofdprijs op dit WK: Ik betwijfel het

  Courtois gelooft niet in persoonlijke hoofdprijs op dit WK: "Ik betwijfel het"

  Gepubliceerd: zaterdag 14 juli 2018 om 21:48za 14-07-2018 om 21:48

  Thibaut Courtois hield tegen Engeland andermaal de nul voor de Rode Duivels. Hij mag terugblikken op een bijzonder goed WK. Velen zien hem als kanshebber om de 'Golden Glove' te winnen. Courtois zelf ziet het anders.

  "Ik ben zeer tevreden met het toernooi dat ik gespeeld heb. Tegen Brazilië en Frankrijk heb goed geskeept. En tegen Japan lanceerde ik de beslissende tegenaanval. Of me dat de titel van beste doelman oplevert, betwijfel ik. Meestal kiezen ze een keeper uit de finale", reageerde hij tegenover Sporza.

  Ook met de Rode Duivels won hij de hoofdprijs niet. België werd 'amper' derde. "Daar ben ik blij mee. We wilden wereldkampioen worden, maar nu sluiten we ons toernooi ook met een positieve noot af. En een derde plaats vind ik ook veel waard. In andere sporten is iedereen ook door het dolle heen met een podiumplaats op een WK. En ik ben een sportliefhebber."

  Plaats een reactie

  dethklok28 +4843
  zaterdag 14 juli 2018 om 21:53
  Ik jammer genoeg ook
  Vind ik leuk
  Wolf1986 +1727
  zaterdag 14 juli 2018 om 22:07
  of ze nu de finale spelen of niet, Courtois is in verschillende partijen beslissend geweest. De 3-2 tegen Japan, de safe op de enige kans van Engeland in de poulefase, de saves tegen Brazilie,... Maar Subasic heeft 2 penalty shootouts overleefd.
  Vind ik leuk
  Daydreamer +5074
  zondag 15 juli 2018 om 07:58
  Voor mij mag het Subasic worden! Inderdaad 2 penaltyreeksen zijn land in de running gehouden! En de keeper van Frankrijk heeft ook enkele geweldige reddingen gedaan... Denk dat in de finale beslist wordt wie beste keeper van het toernooi wordt!
  En Thibaut, het is niet altijd een keeper uit de ploeg die de finale speelt hoor... Als je echt uitblinkt moet het zelfs geen halve finalist zijn: remember onze Michel ;)
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws