Rusland legt ook Egypte op de pijnbank en ruikt de tweede ronde

19-06-2018 21:59

Rusland staat met anderhalf been in de tweede ronde van het WK. Het gastland was na de ruime zege op Saudi-Arabië (5-0) ook te sterk voor Egypte: 3-1. De Afrikanen staan daardoor op de rand van de afgrond.

De rentree van Mohamed Salah werd zodoende geen succes. Na de 1-0 nederlaag tegen Uruguay vestigde Egypte zijn hoop op zijn sterspeler en hij begon in Sint-Petersburg in de basis. Kort voor rust liet de topscorer van het Premier League-seizoen zich voor het eerst zien. Hij schoot uit de draai rakelings naast. Tot dat moment kwam Salah echter nauwelijks in het spel voor. Rusland voerde vanaf het begin de boventoon.

Het gastland kon dat echter niet omzetten in gevaarlijke kansen, maar dat veranderde na rust. Onder druk van Artem Dzyuba schoot Ahmed Fathy de bal onhandig in eigen doel. Egypte moest in de aanval en binnen tien minuten kreeg Salah een kans op de gelijkmaker. De aanvaller wist de bal echter niet goed te controleren. Kort daarna sloegen de Russen wél toe. Na een knappe actie van Mario Fernandes tikte Denis Cheryshev de 2-0 binnen, zijn derde goal dit toernooi. Dzyuba maakte er na een sterke aanname en individuele actie 3-0 van.

Twintig minuten voor tijd kreeg Salah (na hulp van de VAR) een strafschop, die hij zelf benutte. Spannend werd het echter niet meer, mede doordat de videoscheidsrechter niet ingreep toen Marwan Mohsen naar de grond werd getrokken.