De Witte geeft tekst en uitleg bij ontslag Thijs: ''Wel degelijk een probleem''

De Witte geeft tekst en uitleg bij ontslag Thijs: ''Wel degelijk een probleem''

08-05-2018 17:06
6

De 1 op 15 heeft een slachtoffer geeist bij KAA Gent. T3 Bernd Thijs heeft per direct zijn koffers mogen pakken. Voor het bestuur was deze maatregel nodig, al blijft het opvallend op de vlakte over de exact reden om afscheid te nemen van Thijs.

"We zijn de voorbije dagen een grondig oorzaak gestart naar de oorzaken van de 1 op 15. We hebben met de spelers gesproken en ook onderzocht of we niets moesten wijzigen aan de staf. Uiteindelijk zijn we tot de bevinding gekomen dat er wel degelijk een probleem was, al wil ik daar uit onder meer uit respect voor de persoon niet over uitweiden. Maar we hebben hier uiteraard een gegronde reden voor'', luidt de reactie van voorzitter Ivan De Witte aan Sporza.

Thijs, de rechterhand van hoofdcoach Yves Vanderhaeghe, vormde in de ogen van het bestuur wel een 'belemmende factor'. "De komende 3 matchen zijn van heel groot belang voor de club en daarom wilden we alle belemmerende factoren aanpakken. Het contract van Bernd liep sowieso af na dit seizoen. Dat hebben we nu iets vroeger opgezegd'', besluit De Witte.

Lees ook: Hoogspanning in Ghelamco Arena: "Dat moet je aan het bestuur vragen"