Hoogspanning in Ghelamco Arena: Dat moet je aan het bestuur vragen

Hoogspanning in Ghelamco Arena: "Dat moet je aan het bestuur vragen"

08-05-2018 15:56
3

Yves Vanderhaeghe heeft tijdens een persconferentie gesproken over zijn wankele positie als hoofdcoach bij AA Gent. Na de povere 1 op 15 is er toch wat wrevel ontstaan tussen de trainer en het bestuur.

Vanderhaeghe heeft sinds de thuisnederlaag tegen Charleroi (0-1) niets meer gehoord van het bestuur. "Zaterdag heb ik de voorzitter gesproken, maar de afgelopen dagen heb ik hem niet meer gesproken. Normaal hebben we nog een nabespreking op maandag, maar die hebben vlak na de match tegen Charleroi al gedaan. Of mijn positie ter discussie staat? Ik zou het echt niet weten. En of de komende weken cruciaal zijn voor mijn job? Moet je aan het bestuur vragen", vertelde de coach van de Buffalo's volgens Het Nieuwsblad.

Er zijn dus heel wat strubbelingen in de Ghelamco Arena. Enkele minuten na de persconferentie van Vanderhaeghe werd het ontslag van zijn assistent Bernd Thijs bekend gemaakt. "Ik had niet verwacht dat ik in deze situatie zou belanden. Ik ben gewoon met mijn job bezig zoals het hoort. Niemand is tevreden met de recente uitslagen, maar we komen van ver. Sinds ik hier ben, ben ik de trainer die het meeste punten heb gepakt. Het is al een lang parcours geweest, maar we mogen het positieve niet vergeten", besloot Vanderhaeghe kort voor het ontslag van zijn assistent.

Lees ook: Verrassing bij Gent: assistent van Vanderhaeghe moet opkrassen