'Premier League-Belg wil zijn loopbaan herlanceren in de Jupiler Pro League'

'Premier League-Belg wil zijn loopbaan herlanceren in de Jupiler Pro League'

12-04-2018 16:08
1

Diverse talentvolle landgenoten kozen al op jonge leeftijd voor een avontuur in het buitenland. De een kende meer succes dan de ander. David Henen is één van de spelers die niet wist door te breken en keert daarom deze zomer mogelijk terug naar België.

David Henen (21) werd enkele jaren geleden gezien als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Anderlecht. De aanvaller trok voor zijn debuut in de hoofdmacht al naar het Griekse Olympiakos Piraeus, waarna hij sinds de zomer van 2015 terecht kwam bij Everton. Daar heeft hij evenmin een kans gekregen in het eerste elftal. Volgens La Dernière Heure hoopt hij op een terugkeer in de Belgische competitie, om daar wel tot ontbolstering te komen.

Henen loopt bij Everton uit zijn contract bij en weigert dat te verlengen. Hij kan dus gratis opgepikt worden. Mogelijk grijpen Standard en Royal Antwerp FC ditmaal hun kans, nadat beide clubs hem tijdens de wintermercato hoog op de verlanglijst hadden staan. Een uitleenbeurt ging toen echter niet door.

Lees ook: 'Voormalig Belgisch toptalent staat open voor Jupiler Pro League'