'Jonge Premier League-Belg ziet uitleenbeurt in het water vallen door conflict'

'Jonge Premier League-Belg ziet uitleenbeurt in het water vallen door conflict'

31-01-2018 16:51
3

David Henen (21) werd enkele jaren geleden gezien als een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Anderlecht. De aanvaller besloot echter al op jonge leeftijd naar het buitenland te trekken, waar het nog niet tot een doorbraak kwam. Henen, tegenwoordig onder contract bij Everton, ziet nu ook een uitleenbeurt in het water vallen.

Royal Antwerp FC en Standard hoopten Henen eerder deze maand terug naar België te halen. Beide clubs werden echter afgetroefd door de Engelse tweedeklasser Sunderland. Er is echter een kink in de kabel gekomen. Door een menigsverschil tussen Henen en Everton gaat volgens La Dernière Heure de deal niet door.

Henen zou tot en met het einde van het seizoen worden verhuurd aan de nummer 23 van de Championship. Everton was echter alleen bereid om onze landgenoot te laten gaan als Henen zijn aflopende contract zou verlengen. Voor Henen is dat totaal niet bespreekbaar. Daarmee is voor The Toffees een tijdelijk vertrek van de baan. Het seizoen uitdoen en deze zomer transfervrij vertrekken bij Everton, lijkt de enige overgebleven optie voor de voormalige jeugdinternational.