'Grote onrust binnen topclub: Weiler mag als eerste kandidaat hopen op nieuwe job'

'Grote onrust binnen topclub: Weiler mag als eerste kandidaat hopen op nieuwe job'

09-04-2018 18:23
1

René Weiler werd op 18 september jl. ontslagen bij Anderlecht. Sindsdien zit de Zwitser zonder job. Mogelijk kan hij binnenkort aan de slag in zijn vaderland.

Weiler kan volgens het Zwitsere Blick profiteren van grote onrust bij Grasshoppers Zürich, met 27 landstitels de recordkampioen van Zwitserland. De topclub is echter bezig aan een teleurstellend seizoen en staat pas op een zesde plaats, waardoor het Europees voetbal dreigt mis te lopen. Achter de schermen is er een machtsstrijd aan de gang, waardoor Weiler in beeld komt.

Sterke man Heinz Spross is bereid om de dertig procent aandelen die hij bezit te verkopen. De vraag is wie deze in handen krijgt. Mocht voorzitter Stephan Anliker het pakket bemachtigen, dan zijn volgens Blick de dagen van coach Murat Yakin zo goed als geteld. Anliker krijgt in dat geval meer macht in handen en wil dan ingrijpen in de top. Naar verluidt ligt Weiler in polepositie om het roer over te nemen bij Grasshoppers. Het is niet duidelijk of dit de juiste uitdaging is waarop Weiler wacht.

Lees ook: "Ik volg Anderlecht niet meer, het levert mij toch niets op"