Ik volg Anderlecht niet meer, het levert mij toch niets op

"Ik volg Anderlecht niet meer, het levert mij toch niets op"

04-04-2018 13:30
2

Eind september moest René Weiler zijn koffers pakken bij Anderlecht. De Zwitser slaagde er niet in om mooi voetbal te brengen en ook de resultaten lieten te wensen over. Op de Zwitserse TV reageert hij op de breuk.

Weiler was duidelijk erg teleurgesteld over dat ontslag. "Ik had het echt niet zien aankomen. We hadden ons zelfs net gesetteld in een nieuw en groter huis. Om maar te zeggen dat ik er vanuit ging dat ik nog wel even bij Anderlecht zou blijven. Een reden? Ik zou kunnen zeggen dat voetbal zo in elkaar zit maar en dat in het voetbal alles mogelijk is. Maar nogmaals, ik hield het niet voor mogelijk dat Anderlecht aan de kant zou schuiven", vertelt hij aan Heimspiel.

Sinds zijn vertrek bekijkt hij ook geen Belgische matchen meer. "Ik volg Anderlecht niet meer. Het levert toch niets op. Ik weet dat jullie graag de feiten willen kennen over de breuk, maar die kan ik nu nog niet prijsgeven. Het is een boeiend verhaal, misschien vertel ik het later wel."

Weiler staat nu naar eigen zeggen open voor vanalles. "Maar liefst in een club waarin mensen met elkaar samenwerken en er een project is. En het hoeft niet per se een job als coach te zijn. Ik sta voor alles open. En dat mag ook in het buitenland zijn.”