'Pro League neemt drastisch besluit na Eupen-Moeskroen'

'Pro League neemt drastisch besluit na Eupen-Moeskroen'

14-03-2018 07:30
8

Na speeldag 30 in de Jupiler Pro League steken de insinuaties en verdachtmakingen wat betreft gokken weer de kop op. De Pro League beseft dat het gokgedrag van de profvoetballers een probleem vormt.

Daar wil men nu iets aan doen. Zo wil de Pro League nog nauwer gaan samenwerken met partners als Unibet. Ze willen een wettelijk kader waarbij men nog efficiënter de spelers in kwestie kunnen straffen. De zaak rond de gokkende Eupen-spelers heeft de bal aan het rollen gekregen.

Inbreuken melden
"Wij zouden graag een wettelijk kader hebben waarbinnen een bedrijf als Unibet, maar ook alle andere aanbieders van sportweddenschappen, aan ons kunnen melden welke spelers inbreuken plegen op ons reglement. Dat kan vandaag nog niet door de privacywetgeving in België", aldus de Pro League in Het Nieuwsblad.

Ook Unibet is bereid om hier intensief aan mee te werken. "Dan hebben we wél een wettelijk kader om de sportbonden informatie te geven over spelers die hun reglementen overtreden", reageert Eric Konings van Vlaanderens bekendste gokwebsite.

LEES OOK'Omkoping saga gaat verder, Eupen-verdediger bevestigt gokgedrag'