'Omkoping saga gaat verder, Eupen-verdediger bevestigt gokgedrag'

'Omkoping saga gaat verder, Eupen-verdediger bevestigt gokgedrag'

14-03-2018 07:00
3

Er was afgelopen weekend heel wat te doen omtrent de wedstrijd tussen Eupen en Moeskroen. De Oostkantonners konden wel zeer makkelijk met 4-0 winnen, waardoor de verdachtmakingen voor omkoping gelanceerd werden.

Het parket van Eupen bevestigde al dat het de situatie tot op het bot ging onderzoeken. Het Nieuwsblad spreekt zelfs van een officieel onderzoek. De focus wordt echter niet gelegd op de wedstrijd tegen Moeskroen, maar op het hele seizoen. Dat leverde meteen iets op, want twee Eupen-spelers bevestigen dat ze dikwijls een gokje wagen.

De eerste is verdediger Jonathan Lotiés. "Het klopt dat ik geregeld een gokje waag. Maar niet op wedstrijden van de Belgische competitie", bevestigt de ervaren Franse verdediger. Ook in de Spaanse competitie kreeg hij in het verleden al te maken met gelijkaardige insinuaties.

Mechelen-huurling
Meer verrassend is wellicht de naam van Nicolas Verdier. De Franse aanvaller werd door Eupen verhuurd aan KV Mechelen. Het was hij die afgelopen weekend twee grote kansen miste voor Malinwa. Ook hij steekt niet onder stoelen of banken. "Het klopt dat ik af en toe gok. Dat ga ik niet ontkennen. Maar niet op voetbalwedstrijden. Wel op andere sporten", klinkt het.

LEES OOK: 'Pro League neemt drastisch besluit na Eupen-Moeskroen'