Lombaerts naar Belgische topclub? 'Binnenkort een onderhoud gepland'

Lombaerts naar Belgische topclub? 'Binnenkort een onderhoud gepland'

09-03-2018 09:00
13

Nicolas Lombaerts heeft er – na een moeilijke start – een goed seizoen opzitten bij KV Oostende. Of de Rode Duivel volgend jaar nog te zien zal aan de kust, valt te betwijfelen. De verdediger spreekt bij RTBF over zijn toekomst.

Ondanks zijn leeftijd (33 jaar) is Lombaerts nog zeer gegeerd op de transfermarkt. Zo lonkt RSC Anderlecht naar de ervaren rot. Nu Marc Coucke de nieuwe voorzitter is bij paars-wit, worden die geruchten steeds hardnekkiger, maar: "Ik heb dat ook al gelezen, tot op vandaag heb ik nog geen voorstel gekregen", aldus de 39-voudig Rode Duivel.

Dure vogel
Peter Callant – de nieuwe voorzitter van KVO – gaf al aan het op financieel vlak rustig aan te doen, zeker wat betreft te dure transfers. Lombaerts beseft dat hij misschien beter uitkijkt naar iets anders. "Ik heb een hoog salaris en wordt binnen enkele dagen 33. Het bestuur zal misschien het vertrouwen willen geven aan jongeren, en met mijn loon kan je er drie betalen."

Toch wil Lombaerts nog niet te hard van stapel lopen. Hij zal eerst en vooral samenzitten met de club. "Ik verwacht binnenkort een onderhoud met Hugo Broos. Ik wacht af", besluit hij.

No Poll