'Kwelduivel van Meunier krijgt de bons, PSG denkt aan droomopvolger'

'Kwelduivel van Meunier krijgt de bons, PSG denkt aan droomopvolger'

07-03-2018 19:52
6

Tottenham Hotspur overweegt Unai Emery te ontslaan na de uitschakeling van Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League. Dinsdagavond was Real Madrid ook in de return te sterk.

Emery, die tijdens zijn debuutseizoen voor Europees succes móést zorgen in Parijs, is niet meer zeker van zijn positie. Dat meldt RMC. De clubleiding oriënteert zich op een opvolger. Mauricio Pochettino geldt naar verluidt als droomkandidaat, maar de Argentijn gaat Tottenham Hotspur niet verlaten voor het einde van het seizoen.

PSG staat nu voor een T-splitsing: mag Emery hij tot het einde van het seizoen blijven of wordt hij één dezer dagen ontslagen? In het laatste scenario kiest de Franse koploper voor een interne oplossing. Sportief coördinator Maxwell en assistent-trainer Zoumana Camara worden genoemd als mogelijke interim-trainers.

Naast Pochettino geldt Luis Enrique als een belangrijke kandidaat. De Spaanse trainer is clubloos sinds zijn vertrek bij FC Barcelona en heeft een goede band met oud-Barça-spelers Dani Alves en Neymar. Hij heeft volgens RMC al een oriënterend gesprek gevoerd met PSG.

Lees ook: Relatie verslechtert: 'Meunier komt hard in botsing met coach Emery'