Relatie verslechtert: 'Meunier komt hard in botsing met coach Emery'

Relatie verslechtert: 'Meunier komt hard in botsing met coach Emery'

01-03-2018 15:08
1

Thomas Meunier beleeft niet zijn meest gelukkige periode bij Paris Saint-Germain. Onze landgenoot is tweede keus achter Dani Alves en zit vaker op de bank dan hij lief is. Woensdag mocht Meunier wel starten in de Franse beker. Hij was echter ziek en was niet te spreken over de wijze waarop zijn coach met hem omging.

Meunier deed 78 minuten mee in de gewonnen kwartfinale tegen Olympique Marseille (3-0). Na zijn wissel liep Meunier rechtstreeks door naar de kleedkamer. Volgens de Parijse krant Le Parisien was daar een duidelijk uitleg voor. Meunier zou ziek zijn geweest en in de kleedkamer over hebben gegeven.

Naar verluidt kampte Meunier met buikgriep en zou hij Emery hebben gevraagd om niet opgesteld te worden. Emery weigerde en zette Meunier in de basis. Toen de Spaanse oefenmeester ook nog eens lang wachtte met het wisselen van Meunier, was dat opnieuw een schop tegen het zere been van de Rode Duivel. Volgens de krant kwam het na de match tot een verbale confrontatie in de kleedkamer, waarbij beide heren 'op een nogal stormachtige manier' tegen elkaar tekeer gingen.

Overiges heeft Emery op de persconferentie gereageerd op het verhaal. "Hij trainde dinsdag niet met het team vanwege buikgrijp. Het ging vervolgens beter, maar in de 70e minuut zei dat hij zich niet zo goed voelde. Hij had een wissel nodig omdat hij de match niet kon beëindigen'', verklaarde Emery. Hij repte geen woord over een eventuele clash in de kleedkamer.