Antwerp ziedend na ongeldig doelpunt van Vormer: 'Geen videoref, onbegrijpelijk'

Antwerp ziedend na ongeldig doelpunt van Vormer: 'Geen videoref, onbegrijpelijk'

21-01-2018 20:32
37

In de laatste vijf minuten gaf Royal Antwerp FC een zege uit handen in een sterke partij tegen Club Brugge (2-2). Bij het laatste doelpunt mag het stamnummer één zich echter bekocht voelen. Dat zette de club zelfs aan tot een officiële mededeling mét een opvallend idee.

In de blessuretijd maakte Ruud Vormer dus gelijk voor een bleek Club Brugge. Dat deed de Nederlander wel vanuit buitenspelpositie. De lijnrechter had dat wel degelijk opgemerkt, maar zijn vlagsignaal werd genegeerd door hoofdscheidsrechter Sébastien Delferière. Een klus voor de videoref, denk je dan, ware het niet dat het systeem simpelweg niet aanwezig was op de Bosuil zondagmiddag. Een flater, vindt men bij Antwerp, dat op de clubwebsite haar gal spuwt.  

'De clubleiding kreeg de afgelopen uren bijzonder veel bittere reacties van fans', luidt het in een mededeling. 'In de omstreden fase die leidde tot een doelpunt van de tegenstrever, signaleerde de lijnrechter dat twee spelers van Club Brugge buitenspel stonden, waarop de scheidsrechter zijn eigen lijnrechter negeerde.'

'De clubleiding heeft bijzonder veel begrip voor die massale reactie: het is onbegrijpelijk dat voor dergelijke matchen geen videoref voorzien wordt door de Koninklijke Belgische voetbalbond. De eigenaar van de club, Paul Gheysens, laat weten dat hij zélf wel zo’n wil installatie aankopen, die permanent op de Bosuil aanwezig kan zijn.'

'Het enige wat de Koninklijke Belgische Voetbalbond moet doen, is het toestel homologeren. Potentieel mistasten van de scheidsrechter kan dan simpelweg door technologie aangepakt worden op de Bosuil, een oplossing die anno 2018 blijkbaar nog niet lukt vanuit de KBVB', eindigt The Great Old met een sneer.