Club Brugge stelt nieuweling voor: 'Genomineerd voor Afrikaanse belofte'

Club Brugge stelt nieuweling voor: 'Genomineerd voor Afrikaanse belofte'

03-01-2018 15:02
3

Zoals VoetbalPrimeur.be al eerder meldde heeft Club Brugge Krepin Diatta aangetrokken. Op de website van Blauw-Zwart stelt Club Brugge zijn nieuwe aanvaller voor. 

'Club bereikte vandaag een akkoord met Sarpsborg over de overgang van de Senegalees Krepin Diatta. De aanvaller tekent een contract voor 4.5 jaar bij Blauw-Zwart', deelt Club Brugge mee via de officiële kanalen. 

Bij Club Brugge pakken ze graag uit met de adelbrieven van het talent. 'Diatta (18) is een snelle aanvaller uit de Oslo Football Academy in Dakar. Begin 2017 werd hij daar weggehaald door Sarpsborg. Bij de Noorse Eersteklasser deed Diatta het dit seizoen uitstekend, ondermeer met een hattrick in de bekercompetitie. Diatta is ook Senegalees international, bij de U20 scoorde hij 7 doelpunten in 19 wedstrijden.'

Toekomstig prijsbeest?
Ook bij de nationale jeugd deed Diatta het meer dan goed. Deze week kan hij nog in de prijzen vallen. Tijdens de Africa Cup of Nations U20 in Zambia werd Diatta verkozen als één van de elf beste spelers. De aanvaller is ook één van de drie genomineerden voor de trofee van Afrikaanse Belofte van het jaar 2017, een prijs die zaterdag wordt uitgereikt.   

Over een eventuele verhuurperiode aan KV Mechelen liet Club Brugge nog niks weten.