Die Sanches van Bayern ... Vormer zou het beter doen, hij past in de Bundesliga

"Die Sanches van Bayern ... Vormer zou het beter doen, hij past in de Bundesliga"

18-12-2017 23:09
3

Club Brugge veegde zondag de vloer aan met RSC Anderlecht (5-0) en Ruud Vormer was weer één van de grote mannen. De Nederlander is week in week uit uitblinker bij de huidige koploper in de Jupiler Pro League. In Extra Time kreeg hij heel wat lof over zich heen.

Marc Degryse zag Vormer positief evolueren over de voorbije jaren heen. "Die kapiteinsband heeft hem deugd gedaan. Hij heeft nog meer verantwoordelijkheid gekregen, hij mag alle corners en bijna alle vrije trappen geven. Hij is nog gegroeid. Van een dienende speler is hij nu een bepalende speler geworden", aldus de oud-international. 

Jan Mulder graaft in zijn geheugen om een vergelijking te maken. "Jullie zeggen dat die een Messi in de dop was. Hij was een werkertje. Waar hij me nu aan doet denken, is Thomas Hessler. Geweldige speler, een doelpuntenmaker als middenvelder ook. Vormer neigt naar zijn klasse. Hij is ook vaak voorin te vinden", vertelt de Nederlander.

Engeland of Duitsland?
Het panel van Extra Time discussieerde verder of Vormer klaar is voor een transfer naar een topcompetitie. Mulder trekt opnieuw de doos der vergelijkingen over. "Ik heb ook heel vaak zo gereageerd bij Kuyt. Die ging naar Feyenoord, en dan dacht ik: ‘Dat redt die niet’. Dan stond er in de krant: 'Kuyt naar Liverpool'. Redt die niet. Maar op een gegeven moment moet je dan toch toegeven: dit is een schitterende voetballer. En wat je bij zo’n Vormer ziet, is dat je je optrekt aan zo'n speler. Als hij dan die autoriteit krijgt en het vertrouwen van een trainer ..."

Mulder geeft de assistkoning alvast advies. "Weet je waar Vormer zou passen? In de Bundesliga. Die Portugees die Bayern München ging halen vorige zomer, die Renato Sanches … Vormer zou het beter doen dan Sanches bij Bayern. Die geraken ze aan de straatstenen niet meer kwijt", eindigt Mulder fors.