Die Sanches van Bayern ... Vormer zou het beter doen, hij past in de Bundesliga

"Die Sanches van Bayern ... Vormer zou het beter doen, hij past in de Bundesliga"

Gepubliceerd: maandag 18 december 2017 om 23:09ma 18-12-2017 om 23:09

Club Brugge veegde zondag de vloer aan met RSC Anderlecht (5-0) en Ruud Vormer was weer één van de grote mannen. De Nederlander is week in week uit uitblinker bij de huidige koploper in de Jupiler Pro League. In Extra Time kreeg hij heel wat lof over zich heen.

Marc Degryse zag Vormer positief evolueren over de voorbije jaren heen. "Die kapiteinsband heeft hem deugd gedaan. Hij heeft nog meer verantwoordelijkheid gekregen, hij mag alle corners en bijna alle vrije trappen geven. Hij is nog gegroeid. Van een dienende speler is hij nu een bepalende speler geworden", aldus de oud-international. 

Jan Mulder graaft in zijn geheugen om een vergelijking te maken. "Jullie zeggen dat die een Messi in de dop was. Hij was een werkertje. Waar hij me nu aan doet denken, is Thomas Hessler. Geweldige speler, een doelpuntenmaker als middenvelder ook. Vormer neigt naar zijn klasse. Hij is ook vaak voorin te vinden", vertelt de Nederlander.

Engeland of Duitsland?
Het panel van Extra Time discussieerde verder of Vormer klaar is voor een transfer naar een topcompetitie. Mulder trekt opnieuw de doos der vergelijkingen over. "Ik heb ook heel vaak zo gereageerd bij Kuyt. Die ging naar Feyenoord, en dan dacht ik: ‘Dat redt die niet’. Dan stond er in de krant: 'Kuyt naar Liverpool'. Redt die niet. Maar op een gegeven moment moet je dan toch toegeven: dit is een schitterende voetballer. En wat je bij zo’n Vormer ziet, is dat je je optrekt aan zo'n speler. Als hij dan die autoriteit krijgt en het vertrouwen van een trainer ..."

Mulder geeft de assistkoning alvast advies. "Weet je waar Vormer zou passen? In de Bundesliga. Die Portugees die Bayern München ging halen vorige zomer, die Renato Sanches … Vormer zou het beter doen dan Sanches bij Bayern. Die geraken ze aan de straatstenen niet meer kwijt", eindigt Mulder fors.

Poll

Vormer moet de Gouden Schoen van 2017 worden

(104 stemmen)

Plaats een reactie

bolclbr +999
maandag 18 december 2017 om 23:48
Ik zie niet in wie Vormer in dit kalenderjaar van de Gouden Schoen kan houden. Eerst dacht ik aan Dendoncker maar die heeft in dit nieuwe seizoen nog niks gepresteerd. Voor Vanaken is het nog een jaartje te vroeg denk ik. Die bloeit nu helemaal open.
Vind ik leuk
VeeDeeVee +18438
dinsdag 19 december 2017 om 00:24
1. Vormer
2. Vanaken
3. Dendoncker
4. Onyekuru
5. Morioka
Vind ik leuk
Minunten +446
dinsdag 19 december 2017 om 09:19
Dat niveau van journalistiek blijft hier toch top ze. De gekende Duitse voetballer Thomas Hessler. Dat wil zeggen dat er iemand zichzelf sportjournalist noemt die:

- geen benul heeft dat een "e" in het Duits wel eens "ä" zou kunnen zijn.
- zijn kennis van de voetbalgeschiedenis max. 15 jaar terug gaat

Het is Thomas Hässler! (met Eszett)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws