'Belgische Premier League-vedetten op weg naar flinke loonsverhoging'

'Belgische Premier League-vedetten op weg naar flinke loonsverhoging'

23-11-2017 13:15

De Premier League telt ondertussen heel wat Belgische vedetten. Die verdienen allemaal goed hun boterham, maar het lijkt erop dat hun contracten binnenkort nog een pak beter worden.

Zo zou Eden Hazard volgens Het Laatste Nieuws binnenkort de bestbetaalde speler in de Premier League kunnen worden. Zijn salaris is nu ongeveer 225.000 euro per week, maar zou kunnen stijgen naar 340.000 euro. Hazard moet dan wel drie jaar verlengen en zit dan vast tot 2023. Een fikse opoffering, want zijn droom om ooit voor jeugdheld Zinedine Zidane te spelen krijgt dan een ferme deuk.

Kevin De Bruyne gaat dan weer stijgen naar het huidige loon van Hazard: hij gaat dus van 130.000 euro naar 225.000. De Bruyne heeft nog wel vier jaar contract bij City, maar die club wil hem belonen voor zijn progressie en zich beschermen tegen een monsterbod van pakweg PSG.

Verder mag ook Toby Alderweireld dromen, al is er bij Tottenham een duidelijk loonplafond. Alderweireld verdient nu 56.000 euro per week, maar hij zou dat binnenkort wel eens kunnen verdubbelen. Hij heeft nog anderhalf jaar contract met een optie op een extra jaar, maar heeft ook een afkoopsom van 28 miljoen euro. Dat is niet overdreven voor heel wat clubs.