'Voormalige coach wil persona non grata Mirallas een uitweg bieden'

'Voormalige coach wil persona non grata Mirallas een uitweg bieden'

12-11-2017 21:46

Kevin Mirallas is momenteel een persona non grata bij Everton. De Rode Duivel bood zijn excuses aan, maar een vertrek in de winterstop lijkt de meest logische optie voor beide partijen. En er zou al interesse voor hem zijn.

Mirallas tekende in mei nog een nieuw driejarig contract bij The Toffees, maar voorlopig verloopt het seizoen op alle vlakken rampzalig voor de aanvaller. Everton staat op een teleurstellende laatste plaats en Mirallas zit veel meer op de bank dan hem lief is. Onze landgenoot kwam tot op heden pas tien duels in actie, waarvan hij slechts drie keer in de basis mocht starten. In de Premier League stond hij amper 72 minuten binnen de lijn. Mirallas wist binnen de geringe speeltijd die hij krijgt ook niet één keer het net te vinden.

Volgens de Engelse krant The Mirror zou Mirallas komende winter wel eens kunnen verkassen. David Moyes, de kersverse manager van West Ham United, zou hem namelijk bovenaan zijn verlanglijst hebben staan. Moyes haalde Mirallas in 2012 naar de Premier League en zou graag worden herenigd met de 58-voudig Rode Duivel. West Ham staat pas achttiende, wat aan het einde van de rit degradatie zou betekenen. The Hammers zullen zich tijdens de komende transfermercato dan ook zeker gaan versterken.

Het is echter afwachten of Everton open staat voor een transfer, want David Unsworth is slechts als interim-manager aan de slag. Mogelijk ziet de definitieve opvolger van de eerder ontslagen Ronald Koeman het wel zitten in Mirallas. Dat zou de situatie kunnen veranderen.