Barcelona topclub af bij Catalaanse onafhankelijkheid: 'Middelmatige club'

  Barcelona topclub af bij Catalaanse onafhankelijkheid: 'Middelmatige club'

  donderdag 19 oktober 2017 om 13:12

  FC Barcelona verliest zijn status als topclub als de Spaanse La Liga verder gaat zonder de Catalaanse verenigingen. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond dreigde met uitsluiting van de Catalaanse grootmacht.

  Javier Tebas stelde dat FC Barcelona, maar ook Espanyol en Girona worden geweerd uit de Spaanse competites als Catalonië inderdaad onafhankelijk wordt. Dat heeft grote gevolgen voor de status van Barcelona, denkt economiedocent aan de universiteit van Barcelona Jose Maria Gay de Liebana.

  "Ze zullen niet meer leidend zijn. Barcelona wordt dan een middelmatige club", zegt Liebana in gesprek met de NOS. Barcelona heeft een omzet van 897 miljoen euro en een kwart daarvan komt voort uit televisierechten. Ook de Spaanse competitie zelf zou keihard getroffen worden als de topclub, en dus El Clásico, wegvalt. De televisie-inkomsten zullen dan met 20 tot 25 procent zakken. "Het gaat om een bedrag van minimaal 200 miljoen euro", aldus Liebana.

  Mocht Barcelona worden uitgesloten van de Spaanse Liga, dan behoort uitwijken naar een andere competitie tot de opties.

  Plaats een reactie

  AzEz86 +6145
  donderdag 19 oktober 2017 om 13:33
  "Mocht Barcelona worden uitgesloten van de Spaanse Liga, dan behoort uitwijken naar een andere competitie tot de opties."
  De welke dan? De JPL of de Eredivisie...?
  Vind ik leuk
  dethklok28 +4528
  donderdag 19 oktober 2017 om 13:44
  Franse competitie zou kunnen en zelfs de Engelse heeft laten weten een aanvraag in overweging te houden. En met die budgetten daar?
  Dit is puur bangmakerij. Hecht ik nul geloof aan
  Vind ik leuk
  JanB +5821
  donderdag 19 oktober 2017 om 13:44
  Die Spaanse - Costa Ricaan én voormalig lid van het neofascistische Fuerza Nueva,(Javier Tebas) is een nakomeling van de Spaanse conquistadores en bijgevolg een hater voor alles wat niet staat voor 'Madrid' !
  Die kerel heeft er geen benul van wat de commerciële waarde is van een club als Barcelona, laat staan het impact op de Liga de Fútbol Profesional.
  Sedert vele tientallen jaren heb ik zeer intense (commerciële) contacten in Catalonië en Baskenland.
  Bijgevolg valt het me telkenmale op hoe neerbuigend men in Madrid doet over alles wat niet tot hun regio behoort

  [Reactie gewijzigd op donderdag 19 oktober 2017 om 13:52]
  Vind ik leuk
  firedwarf +3030
  donderdag 19 oktober 2017 om 14:02
  Zever dat dit ooit gebeurd , haal barcelona uit la liga en de tvinkomsten liggen voor ALLE ploegen een pak lager... El classico? WIe gaat die spelen? De dérby? Wie gaat die spelen??? Trouwens Barcelona heeft jaren geleden al als 1 van de eerste profclubs fc barçatv opgestart... Als ze daar de matchen integraal verkopen en enkel daar gaan ze vééééééél meer ophalen dan via de tv rechten van la liga....
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Barcelona topclub af bij Catalaanse onafhankelijkheid: 'Middelmatige club'