D-day voor Gent: Vanhaezebrouck hakt belangrijke knoop door

D-day voor Gent: Vanhaezebrouck hakt belangrijke knoop door

26-09-2017 07:00
16

Wat doet Hein Vanhaezebrouck? De coach van KAA Gent is nadrukkelijk in beeld als opvolger van René Weiler bij Anderlecht, maar de Buffalo's zijn niet van plan hem te ontslaan. De kans bestaat echter wel dat Vanhaezebrouck zelf de handdoek gooit vanwege de slechte resultaten. Dan ligt de weg naar Brussel wagenwijd open.  

KAA Gent verloor zondag met het kleinste verschil in eigen huis van Zulte Waregem, waardoor het met 6 op 24 achterblijft. Na de partij verklaarde Vanhaezebrouck dat hij "eens goed moest nadenken over alles". De coach stelde openlijk in vraag of hij wel de geschikte persoon is om de situatie om te keren. En dat voelde ook de spelersgroep. 

Het Nieuwsblad weet dat dinsdag de wekelijkse vergadering gepland staat tussen voorzitter Ivan De Witte, manager Michel Louwagie en Vanhaezebrouck. Het Gentse bestuur wil dan liefst te horen krijgen dat Vanhaezebrouck voor hen kiest. Maar de coach kan redelijk makkelijk onder zijn contract uit in de Ghelamco Arena. 

Als Vanhaezebrouck zelf wil opstappen, moet hij een vergoeding van drie maanden loon betalen aan Gent. Dat bedrag zou hij makkelijk kunnen recupereren met tekengeld bij Anderlecht. Als de coach naar Brussel wil, kan hij zelf een belangrijke stap zetten. Manager Herman Van Holsbeeck gaf in het online voetbalprogramma Vista wel aan dat er nog geen toenadering is geweest. "De klasse van Hein is dat noch hijzelf noch Mogi Bayat al iets ondernomen hebben om zichzelf te profileren bij Anderlecht." Daar zou vandaag wel eens verandering in kunnen komen.