'Voetbal staat op instorten, er zal een luxe-belasting moeten komen op transfers'

  'Voetbal staat op instorten, er zal een luxe-belasting moeten komen op transfers'

  woensdag 13 september 2017 om 14:27

  De Premier League besloot vorige week verrassend om de transfermarkt voortaan te sluiten voor de start van de competitie. Volgens Theo van Seggelen, preses van spelersvakbond FIFPro, lost dat de problemen in de op hol geslagen markt niet op.

  Van Seggelen heeft contact gehad met de Engelse spelersvakbond. "Die is het ermee eens, om zo de integriteit van de competitie te waarborgen. Op zich is dat een mooi doel, maar persoonlijk vind ik het water naar de zee dragen", zegt hij tegen Voetbal International. "Het schuiven met transferwindows op nationaal niveau lost de problemen van de totaal doorgeslagen transfermarkt natuurlijk niet op."

  FIFPro pleit voor een pakket aan maatregelen om de gekte te normaliseren. "Het voetbal is een huis dat op instorten staat, hier en daar met een paaltje stutten helpt niet meer", aldus Van Seggelen. "Er zal een transfer cap of een luxe-belasting moeten komen op dure transfers. Als we dan toch die waanzinnige bedragen accepteren, laat de kopende clubs dan bovenop de transfersom nog een extra bedrag betalen aan de FIFA, die dit geld vervolgens verdeelt onder de rest van de clubs."

  Van Seggelen vreest juist voor meer chaos nu de Premier League afwijkt van andere competities. "Ik denk ook dat het er alleen maar nog onoverzichtelijker van wordt, als elk land zijn eigen transferdeadlines gaat bepalen. Zolang je geen centrale oplossing vindt, is deze oplossing zinloos."

  Poll

  Komt er Chaos als de Premier League een andere einddatum van de transferperiode neemt?

  (78 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  'Voetbal staat op instorten, er zal een luxe-belasting moeten komen op transfers'