UPDATE: 'Barça kan nieuweling verwelkomen, akkoord voor 30 miljoen'

UPDATE: 'Barça kan nieuweling verwelkomen, akkoord voor 30 miljoen'

13-07-2017 19:21

FC Barcelona onderneemt serieuze pogingen om Nelson Semedo over te nemen van Benfica. Een delegatie van de Catalaanse grootmacht is afgereisd naar Portugal om over de rechtsback te onderhandelen. 

Spaanse media schreven in juni al dat Semedo (23) hoog op het verlanglijstje van Barça staat. De zesvoudig international heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Benfica. Hij ontwikkelde zich tot basiskracht en werd met de topclub opnieuw kampioen van Portugal. 

Semedo heeft in Lissabon nog een contract tot medio 2021 en dus kan Benfica de hoofdprijs vragen voor de back. Er zou een prijskaartje van liefst 55 miljoen euro om de nek van Semedo zijn gehangen. Barcelona wil vooralsnog maximaal 35 miljoen betalen voor de international, meldt Marca. 

Een delegatie van de Primera Division-grootmacht is inmiddels geland in Portugal. Er zal met Benfica uitvoerig worden gesproken over Semedo. Eerder werd Barça gelinkt aan Hector Bellerin. Arsenal wil de pijlsnelle rechtsback echter onder geen beding verkopen.

Update 19.21: FC Barcelona lijkt beet te hebben in de zoektocht naar een nieuwe rechtsback. Nelson Semedo van Benfica heeft volgens Sport zijn jawoord gegeven aan de Catalaanse grootmacht, die 30 miljoen euro voor hem betaalt. Door bonussen kan het bedrag oplopen naar 35 miljoen. Semedo zet waarschijnlijk volgende week zijn handtekening onder een vijfjarig contract.