Overzicht oefenwedstrijden: Standard en Club onderuit, Zulte Waregem maakt indruk

08-07-2017 21:33
1

De ploegen uit de Jupiler Pro League stomen zich klaar voor de competitiestart via enkele oefenwedstrijden. VoetbalPrimeur.be brengt een overzicht van de gespeelde wedstrijden op zaterdag 8 juli.

Hoffenheim - Standard: 4-2
Paul-José Mpoku heeft niet met winst kunnen debuteren bij Standard. Op bezoek bij TSG Hoffenheim werd het 4-2 voor de Duitse club. Mpoku liet zich meteen opmerken met een assist. Lees het matchverslag hier.

Club Brugge - Waasland-Beveren: 0-2
Philippe Clement heeft revanche genomen op zijn ex-ploeg Club Brugge. In de oefenwedstrijd in Garderen werd het 0-2 voor Waasland-Beveren. Lees het matchverslag hier.

Vitesse - Oostende:1-1
Het duel tussen de Nederlandse Eersteklasser en KVO kent geen winnaar. Het werd een 1-1 gelijkspel. KVO kwam op achterstand, maar kon in de tweede helft via Franck Berrier (op strafschop) nog tegenprikken.

Willem II - Kortrijk: 2-0
Een oefenwedstrijd zonder glans voor de Kerels van Yannis Anastasiou. Tegen het Nederlanse Willem II kon Kortrijk niet overtuigen. Het verloor met 2-0 na twee doelpunten van Rossi.

Cappellen - Royal Antwerp FC: 1-4
The Great Old kent qua resultaten voorlopig een goede voorbereiding en voegde daar zaterdagavond een 1-4 zege op Capellen aan toe. Antwerp zocht bij rust de kleedkamers op met een 2-0 voorsprong dankzij twee treffers van William Owuso. Frédéric Duplus schoot in de tweede helft een penalty raak, waarna Cappellen wat terug wist te doen. Uitendelijk was het Nico Binst die het slotakkoord verzorgde.

Genk - Lierse: 2-0
Racing Genk heeft ook zijn tweede oefenmatch van de voorbereiding winnend weten af te sluiten. De Limburgers kenden echter ook met Lierse SK de nodige moeite: 2-0. Lees het matchverslag hier.

Hamme - Lokeren: 0-8
Lokeren heeft flink uitgehaald tegen Hamme door met een 0-8 zege van het veld te stappen. Steve De Ridder was met liefst vier treffers dé man van de avond. De overige treffers kwamen op naam van Joher Rassoul, Guus Hupperts, Marko Miric en Joran Triest.

KV Mechelen - Olympiakos Piraeus: 0-6
Besnik Hasi was met zijn nieuwe club even terug op de Belgische velden en dat heeft KV Mechelen geweten. Mechelen had geen schijn van kans tegen de kampioen van Griekenland: 0-6. Lees het matchverslag hier.

Eupen - FC Köln II: 0-3
Het scorebord doet een simpele overwinning vermoeding, maar het lange tijd spannend. De zege kwam er toch dankzij een droomdebuut van Moussa Diallo. Met een zuivere hattrick maakte de spits tussen minuut 71 en 85 het verschil tegen het tweede elftal van de Duitsers.

Geel - STVV: 0-5
Sint-Truiden was zaterdag eveneens aardig op schot. De Limburgers sloegen in de laatste vijf minuten voor rust hard toe via Ruben Fernandes en Jordan Botaka. Lorenzo Matarrese bracht in minuut 54 helemaal de beslissing. Yohan Boli pikte nog wel even twee goaltjes mee.

Zulte Waregem - Roeselare: 7-1
Diverse eersteklasser haalden flinke uit en dat mocht ook gezegd worden van Zulte Waregem. De ploeg van Francky Dury realiseerde een zevenklapper tegen Roeselare. Lees hier het matchverslag.