OFFICIEEL: Topschutter bij amateurs krijgt contract in Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Topschutter bij amateurs krijgt contract in Jupiler Pro League

07-07-2017 09:45

De 26-jarige Moussa Diallo heeft een opmerkelijke promotie gemaakt. De spits van amateurclub Solières mag het gaan proberen bij Eupen. Dat heeft de club zopas bekendgemaakt.

De Belg van Senegalese origine maakte afgelopen seizoen indruk bij Kelmis. In Tweede Amateurklasse kwam hij aan 33 doelpunten. Hij trok deze zomer nog naar Solières, een andere amateurclub, maar nu heeft hij een unieke kans gekregen. Met toestemming van Solières mocht hij meetrainen bij de A-kern van Eupen. Die club is erg tevreden over hem.

Eupen neemt wel geen risico, want Diallo heeft maar een contract voor één seizoen gekregen. Niet verwonderlijk, want ondanks zijn leeftijd heeft hij nooit op profniveau gespeeld. Eerder was hij al actief bij Andrimont, RFC Saint-Vith, Herve, Malmedy, Aywaille, FC Luik en Spouwen-Mopertingen.

Coach Jordi Condom is erg blij met zijn aanwinst. "Moussa Diallo heeft een heel goeie indruk gemaakt op training door zijn houding en prestaties. Vanaf minuut één was hij geïntegreerd in de groep. Ik ben blij dat hij ons aanbod heeft aangenomen."