Zulte Waregem tankt veel vertrouwen met zevenklapper tegen Roeselare

Zulte Waregem tankt veel vertrouwen met zevenklapper tegen Roeselare

08-07-2017 21:00

Zulte Waregem heeft zaterdagavond flink uitgehaald tegen Roeselare. Op het veld van Sparta Petegem waren de mannen van Francky Dury zeer goed op schot: 7-1.

Zulte Waregem had slechts elf minuten nodig om de ban te breken tegen de ploeg uit de Eerste Klasse B. Het was Peter Olayinka die trefzeker was met een fraaie stift. Halverwege de eerste 45 minuten was het opnieuw Olayinka die de netten deed trillen. Debutant Ivan Saponjic liet zich ook gelden door de 3-0 voor zijn rekening te nemen. Daarmee was de doelpuntenproductie nog niet afgelopen voor rust. Saponjic mocht zijn tweede van de avond maken na een assist van de teruggekeerde Sander Coopman.

Na rust ging Zulte Waregem gewoon vrolijk verder met scoren. Het was Olayinka die vijf minuten na de pauze zijn hattrick voltooide. Roeselare deed in minuut 55 nog wat terug, maar een kwartier later was het 6-1 via Sandy Walsh. De rechtsback, die deze zomer overkwam van Racing Genk, was op dreef tijdens zijn invalbeurt en was kort na zijn goal dichtbij de 7-1. De paal stond ditmaal echter in de weg. Uiteindelijk kwam de zevende goal er dan toch via Aaron Leya Iseka.