Riemer maakt toch weinig indruk bij Anderlecht: "Kampioen op zijn Weilers"

17 mei om 21:33

Club Brugge maakt nog aanspraak op de titel en mag daarvoor Nicky Hayen bedanken. Na een matig seizoen onder Ronny Deila wist hij weer voor een winning mood te zorgen bij Blauw-Zwart. Hij maakte dan ook indruk op Olivier Deschacht en Stijn Stijnen.

Het duo kreeg in een gesprek met Het Nieuwsblad een keuze tussen Anderlecht-coach Brian Riemer en Hayen. Beide ex-voetballers kozen ook voor Hayen. "Ik zie bij Riemer eigenlijk nog altijd geen duidelijke offensieve patronen of automatismen. Het staat vooral defensief héél stevig", geeft Deschacht aan.

Hij is ook meteen lovend voor het werk dat Hayen heeft neergezet. "Met alle respect: hij heeft de rust bij Club Brugge teruggebracht. Een simpele 4-3-3. Duidelijke taken, goed geroteerd, vertrouwen gegeven… Sterk werk", klinkt het.

Op zijn Weilers
Stijnen zalft dan weer voor Riemer, die ook indruk maakte op hem. "Ze hebben allebei iets neergezet, toch", nuanceert hij. "Anderlecht komt uit een ongeziene crisis. Ik had nooit gedacht dat het ooit als elfde zou kunnen eindigen zoals vorig seizoen."

"Chapeau als je dan nu kampioen kunt spelen - al zou het wel een beetje op zijn Weilers zijn", gaat hij verder. De laatste titel van RSC Anderlecht werd neergezet onder René Weiler, al wist die met zijn verdedigende manier van werken weinig indruk te maken op de eigen fans.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.