Burgess zoekt naar ultieme bekroning met Union: Ik wil mijn ego strelen

Burgess zoekt naar ultieme bekroning met Union: "Ik wil mijn ego strelen"

4 mei - 15:44
9

Het belooft nog een serieus spannende titelstrijd te worden, met drie clubs die nog de hoofdprijs kunnen pakken. Een belangrijke periode voor Christian Burgess, die na jaren zwoegen loon naar werken wil krijgen.

Wie kampioen wordt, krijgt steevast ook een enorme bonus. Maar dat is onbelangrijk voor Burgess, hij heeft een andere ambitie. "Ik wil mijn naam in de recordboeken zien staan. Dat is me meer waard dan geld", geeft hij aan bij HUMO.

Union is al jaren de underdog in de JPL en maakte het flink wat 'grotere' clubs moeilijk. Maar daar heeft Burgess genoeg van. "Het is leuk om de grote clubs het vuur aan de schenen te leggen, maar dat zal niemand zich later nog herinneren. De Belgische landstitel winnen, dát is pas een nalatenschap", klinkt het.

Een titel met Union zou voor de ervaren Burgess dan ook de ultieme bekroning zijn van zijn carrière. "Ik wil geschiedenis schrijven, mijn ego strelen", besluit Burgess, die een beker enkel een troostprijs zou vinden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.