Buitenkans voor JPL? ‘Praet gaat Leicester transfervrij verlaten’

Buitenkans voor JPL? ‘Praet gaat Leicester transfervrij verlaten’

4 mei - 13:14 Laatste update: 7 mei - 15:45
41

Hij was jaren een uitblinker in ons land en kon dat verzilveren met een transfer naar het buitenland. Inmiddels speelt Dennis Praet voor Leicester City, waar hij een aflopend contract heeft. Hij zoekt een nieuwe uitdaging en sluit ook niet uit dat die in ons land ligt.

Na een moeilijke periode bij Leicester City moet Praet een nieuwe ploeg vinden. België sluit hij alvast niet uit. "Belgische ploegen mogen altijd bellen, want ik sta voor alle landen open, in Europa dan toch", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Afgelopen winter toonde Royal Antwerp FC nog interesse, maar toen vond men een akkoord. "Dat was niet de beste oplossing", geeft de ex-speler van RSC Anderlecht aan. En ook een terugkeer naar paars-wit kan hij niet uitsluiten. "We zien wel. Ik kan de toekomst niet voorspellen", lacht Praet.

Maar als de middenvelder zelf kan kiezen, keert hij gewoon terug naar Italië. "Dat zal altijd een streepje voor hebben", aldus Praet. "Ik heb drie jaar bij Sampdoria gespeeld en één jaar bij Torino en dat waren mijn beste jaren in het buitenland. Het leven in Italië ook top, en ik spreek de taal", besluit hij.

Update: Dennis Praet zal Leicester City transfervrij verlaten, dat laat journalist Nicolo Schira weten. De middenvelder werd al verschillende keren met een terugkeer naar de Belgische velden in verband gebracht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.