Racing Genk wint ook tweede oefenmatch met klein verschil

08-07-2017 19:50
1

De motor van Racing Genk draait nog niet op volle toeren in de voorbereiding. De Limburgers hadden zaterdagavond de nodige moeite met Lierse, dat met 2-0 werd verslagen.

Genk had het in de eerste match van het seizoen ook al niet gemakkelijk. Vorige week zaterdag ontsnapte de topclub immers ternauwernood aan een blamage tegen de amateurs van Eendracht Termien. Dante Vanzeir bezorgde Genk pas in blessuretijd de overwinning met een benutte strafschop.

Tegen Lierse duurde het achttien minuten voordat Genk op voorsprong kwam. Het was de 18-jarige Edon Zhegrova die de score opende. Het jonge talent pikte de bal op aan de rand van het strafschopgebied en trapte overhoeks raak. Vervolgens bleef het lange tijd spannend, omdat de 2-0 uitbleef. Vijf minuten voor tijd viel dan toch de beslissing. Manuel Benson, die deze zomer overkwam van Lierse, gaf een afgemeten voorzet op Mbwana Samatta, die de bal in twee keer binnen wist te tikken en daarmee de eindstand bepaalde.