Vanderhaeghe tikt Pedersen op de vingers: Ik wil winnen

Vanderhaeghe tikt Pedersen op de vingers: "Ik wil winnen"

05-07-2017 23:37
6

KV Oostende zag de voorbije week Nicklas Pedersen vertrekken. De Deense spits trok naar KV Mechelen. Hij haalde onlangs nog uit naar Yves Vanderhaeghe, die de kritiek ook te horen kreeg.

Volgens Pedersen was Vanderhaeghe geen fan van hem. Maar de coach legt uit waarom de spits amper speelminuten kreeg. "Nicklas is een sympathieke gast en ik denk dat we kunnen terugkijken op een goeie samenwerking. Hij is in Oostende aangekomen met een dubbeldikke enkel en kende daarna nog wat kwaaltjes, maar trainde hier toch veel", klinkt het Sport/Voetbalmagazine.

Toch was hij niet helemaal tevreden over de Deen. "Ik wil winnen en geef spelers kansen op basis van wat ze op training tonen. Het gaat daarbij niet alleen om zuiver technische kwaliteiten, maar ook over inzet, snelheid en fysieke kracht."

"Ik begrijp dat hij het jammer vindt dat hij niet mocht starten, maar als trainer kies je uit de spitsen die beschikbaar zijn en soms kies je dan voor mannen die de hele wedstrijd veel meer gas geven dan hij doet", besluit hij.