Pedersen rekent af met ex-coach: Hij zei dat niet, maar ik voelde dat heel snel

Pedersen rekent af met ex-coach: "Hij zei dat niet, maar ik voelde dat heel snel"

28-06-2017 23:52

Nicklas Pedersen is na vier jaar terug bij KV Mechelen. De afgelopen seizoenen bij AA Gent en KV Oostende wil de 29-jarige Deen zo snel mogelijk vergeten. In totaal scoorde hij amper twaalf keer sinds zijn vertrek bij Malinwa.

Pedersen heeft dan ook niet lang moeten nadenken over een terugkeer naar Mechelen. "Ik kende hier mijn beste jaar ooit. Doordat ik me nergens anders zo goed geamuseerd heb. Waarom het minder ging de afgelopen jaren? In Gent had ik pech dat de trainer die me wilde, Victor Fernandez, na vier maanden buiten lag. Rednic volgde hem op en noemde mij de Deense Marco van Basten, maar zette me vervolgens op de bank. Hij had me niet zo graag", aldus Pedersen tegenover Het Nieuwsblad.

Zijn periode bij Oostende verliep evenmin van een leien dakje, al was daar wel concurrentie van Dimata, Musona, Cyriac en Akpala. "Dat klopt. Daarom verwijt ik niemand iets. Toch heb ik het gevoel dat coach Yves Vanderhaeghe niet in mijn geloofde. Hij zei dat niet, maar ik voelde dat heel snel. Ik ben al tien maanden fit, maar toch ben ik geen enkele keer mogen starten, zelfs niet in de beker. Terwijl ik net ritme nodig heb. Vijf minuutjes invallen is niks voor mij, dat is meer voor explosieve spelers."