Van Holsbeeck haalt uit naar gewezen Anderlecht-talent: Youri staat veel verder

Van Holsbeeck haalt uit naar gewezen Anderlecht-talent: "Youri staat veel verder"

29-04-2017 21:12
2

In tegenstelling tot Youri Tielemans koos Charly Musonda Junior op zijn zestiende voor een transfer naar het buitenland. De jonge dribbelaar verliet Anderlecht en ging zijn geluk beproeven bij Chelsea. Herman Van Holsbeeck doet het verhaal over die transfer tegenover Het Nieuwsblad. De manager van paars-wit laat uitschijnen dat Musonda de verkeerde keuze maakte.

"Toen Charly Musonda Jr. veertien was, kreeg zijn vader een 'lening' (sterkmaking, red.) van 500.000 euro, als voorschot op het profcontract dat hij pas op zijn zestiende kon tekenen. We legden ook meteen een sportief plan voor en op zijn zestiende kreeg hij een vijfjarig contract. Enkele maanden voor die zestiende verjaardag kwam vader Musonda vertellen dat zijn zoon naar Chelsea trok."

Youri Tielemans werd ook druk gesolliciteerd door verschillende buitenlandse topclubs, maar hij koos wel voor het project van Anderlecht. "En kijk eens waar Tielemans nu staat en waar Musonda nu staat. Youri staat veel veder. Dat is ook één van de redenen waarom we vanaf nu werken met contracten die gebaseerd zijn op prestaties."