Anderlecht vaart andere koers: In functie van de prestaties

Anderlecht vaart andere koers: "In functie van de prestaties"

29-04-2017 10:05
4

Ondanks een nederlaag tegen Sporting Charleroi afgelopen donderdag lijkt RSC Anderlecht nog steeds op weg naar de titel én het lucratieve ticket voor de Champions League. Dat laatste is een uiterst belangrijk gegeven in de zakelijke structuur van de club, legt Herman Van Holsbeeck uit.

Het financiële principe is simpel bij de recordkampioen.  "Als Anderlecht de Champions League niet haalt, mislopen we 15 tot 25 miljoen euro. Dan zijn we verplicht om soms onze beste spelers te verkopen, want we zijn een opleidingsclub geworden", stelt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad. Daarnaast veranderde Anderlecht, voornamelijk onder impuls van nieuwe sterke man Jo Van Biesbroeck, haar aanpak de voorbije jaren.

"Contracten in functies van de prestaties", geeft Van Holsbeeck het sleutelbegrip van de huidige strategie. Vooral bij jeugdspelers geldt dat principe. "Ze krijgen een aanpassing van de wedde als ze bij de A-kern van 25 spelers komen, bij hun eerste stek in de selectie van 18, enzovoort…" Maar ook in de A-kern wordt meer en meer vanuit die methode gewerkt. Zo is het verlengde contract van Lukasz Teodorczyk voornamelijk opgebouwd rond een premiestelsel, weet HNB.