Bayat wil speler bij Club Brugge zien spelen: Hij heeft alle kwaliteiten

Bayat wil speler bij Club Brugge zien spelen: "Hij heeft alle kwaliteiten"

29-04-2017 14:37

Club Brugge maakte er enkele jaren geleden nog een erezaak van om geen zaken te doen met Mogi Bayat. Daar lijkt nu verandering in gekomen te zijn. Sterker nog, de makelaar wil één van zijn spelers graag bij Club Brugge zien.

--> HEROPSTANDING: Club trekt goede lijn door: 3,20 keer je inzet!

VoetbalPrimeur.be wist u eerder al te melden dat Club Brugge aan Clinton Mata denkt. Volgens Bayat zou dat een mooie volgende stap zijn voor de Belgische Angolees. "Clinton Mata heeft alle kwaliteiten: techniek, kracht, fysiek en mentaliteit. Bij Anderlecht speelt er al een geweldige rechtsback: Dennis Appiah (een speler in de portefeuille van Bayat). Beiden hebben dezelfde topmentaliteit", zegt hij in La Dernière Heure.

Bayat gelooft ook dat Mata meteen een basisplaats kan opeisen. "Kijk maar naar de partij tussen Anderlecht en Club Brugge. Als ik de prestatie van de rechtsachter van Club (Ricardo van Rhijn) zag, en dan spreek ik over zijn wedstrijdmentaliteit, dan choqueerde mij dat. En dat zeg ik met het nodige respect voor zijn carrière. Dat zou met Appiah of Mata nooit gebeuren. Clubs vinden de mentaliteit steeds belangrijker."