'Club Brugge wil opnieuw gaan shoppen in Jupiler Pro League'

'Club Brugge wil opnieuw gaan shoppen in Jupiler Pro League'

29-04-2017 07:00

Club Brugge heeft een stevig verlanglijstje voor komende zomer, daar staat ook een rechtsachter op. Welke moet het worden? Het Nieuwsblad weet dat het wel eens Clinton Mata zou kunnen zijn.

--> HEROPSTANDING: Club trekt goede lijn door: 3,20 keer je inzet!

Club Brugge dacht eigenlijk aan twee namen uit de eigen competitie, want ook Henrik Dalsgaard was in beeld. Die laatste gaat echter hoogstwaarschijnlijk naar Brentford, een club uit The Championship. Zo blijft Mata, die al langer wordt gelinkt aan een transfer naar een Belgische topclub, nog over.

Een bijkomend voordeel aan Mata is dat hij nu ook een Belgisch paspoort heeft, dat terwijl Club Brugge voor volgend seizoen wel nood heeft aan Belgische nieuwelingen. Hij speelt evenwel voor het nationale team van Angola. Helaas voor Club is zijn prijskaartje niet van de poes. Hij zou liefst drie miljoen euro moeten kosten. 

De vraag is wat deze interesse zegt over Ricardo van Rhijn. De Nederlander maakte een zwakke indruk tegen Anderlecht en is zo zelfs op de bank beland voor Helibelton Palacios. Zit zijn tijd bij Club Brugge er na amper één seizoen al op?