Ryan schreeuwt frustratie uit: Doet denken aan periode bij Club Brugge

Ryan schreeuwt frustratie uit: "Doet denken aan periode bij Club Brugge"

27-02-2017 08:30
3

Mathew Ryan beleefde zondag een rotavond tegen Anderlecht. De Australische huurling van Racing Genk slikte een bom van Youri Tielemans en zag zijn ploeg in de tweede helft nog weinig klaarmaken. 

Het programma van Racing Genk wordt er ook niet gemakkelijker op, want zaterdag wacht Club Brugge als volgende tegenstander. Ryan zit bij Genk een beetje in dezelfde situatie al bij Club Brugge. "Wat kan ik zeggen? We staan er natuurlijk niet goed voor. Deze situatie doet me een beetje denken aan mijn periode in Brugge. Toen gingen we op het einde van het seizoen ten onder aan het loodzware programma", zo vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Ryan slaat zich ook voor het hoofd na de goal van Tielemans, volgens hem een houdbare bal. "Het was hard, maar niet echt in de hoek. Ik zat er nog met de vingertoppen bij, maar niet genoeg om hem over te duwen. Ik moet de beelden nog eens opnieuw bekijken, maar ik denk dat ik die bal toch kon hebben. In de wedstrijdvoorbereiding was duidelijk aangehaald dat we hem niet mochten laten trappen. We waren gewaarschuwd na zijn twee doelpunten tegen KV Oostende", klinkt het dan weer in Het Laatste Nieuws. 

Om nu nog Play-Off 1 te halen moet er heel wat meezitten voor Racing Genk, maar daar wil Ryan niet aan denken. "Ik weiger te denken dat het voorbij is. We kunnen maar één zaak doen: ons focussen op mijn ex-team en proberen dan wel de buit in eigen huis te houden. Voor mij wordt het uiteraard een speciale wedstrijd. Maar sentiment zal zaterdag niet tellen."