'Vergeetachtige Teodorczyk' duikt weer op na Gouden Schoen-blamage

'Vergeetachtige Teodorczyk' duikt weer op na Gouden Schoen-blamage

09-02-2017 11:05
7

Lukasz Teodorczyk blonk woensdagavond op het Gala van de Gouden Schoen vooral uit in zijn afwezigheid. De Pool was topkandidaat om de trofee te winnen, maar stuurde zijn kat. Hij zou in Polen geweest zijn. Al was dat uitstapje van korte duur.

 De officiële reden voor de afwezigheid van Teodorczyk is niet geweten. Volgens zijn entourage zat de spits om familiale redenen donderdagavond opnieuw in Polen. Tot de grote verbazing van Anderlecht, die er ook niets van afwist. Het gala van de Gouden Schoen miste de spits, maar op de donderdagochtend training was hij wel opnieuw aanwezig. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Bij Anderlecht waren ze verstomd dat de Pool er niet was. "Tenzij hij een grondige reden heeft, is dit absoluut not done", reageerde RSCA-woordvoerder David Steegen woensdagavond nog. "Voorlopig gunnen we hem nog het voordeel van de twijfel, maar straks moet hij een goede uitleg geven. De spelers hadden vrij en het kan dat hij zich van dag vergist heeft voor dit gala, maar dan nog... We verwachten hem snel terug."

De spits was er donderdagochtend dus opnieuw bij op training. Zijn entourage laat weten dat hij effectief niet wist dat de uitreiking woensdagavond was. Ook familiale redenen wordt nog steeds als excuus ingediend. Al zou het niet om een overlijden gaan.