Carrasco laat Atlético in de steek, Barça wurgt zich naar Copa-finale

07-02-2017 22:58

FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. De Catalanen hielden Atlético Madrid met moeite van zich af in de return in Camp Nou (1-1). Voor Yannick Carrasco zat er een rode kaart in, de eerste uit zijn carrière.

Barcelona zat na de heenwedstrijd in Madrid (1-2 zege) op rozen, maar dat zorgde er niet voor dat de ploeg van Luis Enrique een showtje weggaf. Sterker, het was Atlético dat het eerste half uur de lakens uitdeelde. Vooral dankzij Jasper Cillessen kwamen de Madrilenen niet op voorsprong. Zijn meest in het oog springende redding was op een schot van Yannick Carrasco.

Vlak voor rust scoorde Barça tegen de verhouding in. Een weergaloze actie van Lionel Messi was de Atlético-defensie te machtig. Zijn schot kon nog worden gekeerd, maar in de rebound was het voor Luis Suarez een koud kunstje toe te slaan.

Barça maakte het zichzelf na rust echter moeilijk toen Sergi Robert zijn tweede gele kaart pakte. Lang konden de Madrilenen echter niet genieten van de man meer, want Carrasco pakte in de 67ste minuut ook rood.

Toch werd het nog spannend. Nadat Kevin Gameiro een strafschop huizenhoog over het doel schoot, maakte hij in de 83ste minuut op aangeven van Antoine Griezmann de 1-1. Atlético had nog één treffer nodig voor een verlenging, maar die viel niet. Suarez verpeste zijn finale echter door in de slotfase zijn tweede gele kaart te pakken.